Jump to content


Welcome to PBBans


Sign In 

Create Account
Welcome to PBBans, like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of PBBans by signing in or creating an account.
  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.
 
Guest Message by DevFuse

Photo

Continuous Lagg While playing ET


  • This topic is locked This topic is locked
8 replies to this topic

#1 1Flash

1Flash

    Normal User

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
Reputation: 0
None

Posted Oct 24, 2009 - 02:16 PM

I am getting continuous lag while playing ET every time I visit any server not just one in particular. As soon as I join any server I get about a half second lag every 2 seconds. I have Seen that it takes anywhere from 2-3 minutes for it to stop but in about 15 mins it comes back again. In my lag-o-meter you can see blank spots where it shows the lag. This is quite annoying as it makes it impossible to play the game while in combat.

Here is a screenshot for your convenience:

Posted Image


Any help would be greatly appreciated.
  • 0

#2 fozzer

fozzer

    Accounts Manager

  • Site Staff
  • 26,145 posts
  • Gender:Male
  • Location:Liverpool U.K.
Reputation: 1,054
A reputation beyond repute

Posted Oct 24, 2009 - 11:57 PM

Seeing as this issue is prevalent for you on all servers points to a crap isp.
I will assume you have DSL ATT based on a quick IP check.
The "speediest" package that ATT offer is rubbish for $35

Downstream Speed: Up to 6.0 Mbps
Upstream Speed: Up to 768 Kbps

Key words = up to.
That means it can be a lot less :P
  • 0

#3 1Flash

1Flash

    Normal User

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
Reputation: 0
None

Posted Oct 25, 2009 - 12:47 PM

Can you recommend a new ISP, with the same or lower budget of $35 :P

Edited by 1Flash, Oct 25, 2009 - 12:47 PM.

  • 0

#4 iChaos

iChaos

    Normal User

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
  • Gender:Male
  • Location:California, USA
  • XFire:icha0s
Reputation: 1
A step in the right direction

Posted Dec 6, 2009 - 01:53 AM

Can you recommend a new ISP, with the same or lower budget of $35 :P


I have the same problem. Try and modify your configuration file. It won't completely make it go away, but it help it significantly. I barely notice it anymore.
  • 1

#5 fozzer

fozzer

    Accounts Manager

  • Site Staff
  • 26,145 posts
  • Gender:Male
  • Location:Liverpool U.K.
Reputation: 1,054
A reputation beyond repute

Posted Dec 6, 2009 - 02:13 AM

Can you recommend a new ISP, with the same or lower budget of $35 :P


If you lived in the UK I could point you in the right direction :P
As long as your prepared to sit on your hands and put up with a rubbish ISP, the problems you are getting re lag will persist :shock:

@ iChaos
If you have some specific cfg changes that will help aleviate but not eradicate 1Flash's lag issues, feel free to share :)
  • 1

#6 iChaos

iChaos

    Normal User

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
  • Gender:Male
  • Location:California, USA
  • XFire:icha0s
Reputation: 1
A step in the right direction

Posted Dec 6, 2009 - 02:22 AM

If you lived in the UK I could point you in the right direction :P
As long as your prepared to sit on your hands and put up with a rubbish ISP, the problems you are getting re lag will persist :shock:

@ iChaos
If you have some specific cfg changes that will help aleviate but not eradicate 1Flash's lag issues, feel free to share :)


Well I'm not too sure about using my specific config, because it's really fit for my computer. But I made it using this site:
http://www.team-aow.de/spruehpups/index.php
Experiment with that a little bit. The first few might not work well, but you should eventually be able to get one to improve your lag issue.
  • 1

#7 hellreturn

hellreturn

    Profiler

  • Staff
  • 953 posts
Reputation: 49
On the road to fame

Posted Dec 6, 2009 - 05:47 PM

From lagometer it seems client side ping problem. It might happen due to your wifi or internet sharing or packet loss.

I would suggest to stop all applications that uses the internet, such as Internet browsers, downloads, ICQ, Teamspeak, skype ect. Disable anti virus and firewall while playing ET.

Adjust your maxpackets or rate. Also, try to lower your graphics settings and see how it goes.

For packetloss you can type \showdrop 1 in console and it will show you if you are dropping packets or not.

Edited by hellreturn, Dec 6, 2009 - 05:51 PM.

  • 2

#8 Piggy

Piggy

    Abnormal User

  • VIP
  • 2,673 posts
  • Gender:Male
Reputation: 131
Has a spectacular aura

Posted Dec 6, 2009 - 06:40 PM

Why did bump another old topic Chaos, can you stop that.
  • 0

#9 iChaos

iChaos

    Normal User

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
  • Gender:Male
  • Location:California, USA
  • XFire:icha0s
Reputation: 1
A step in the right direction

Posted Dec 6, 2009 - 06:43 PM

Why did bump another old topic Chaos, can you stop that.


I have stopped for over 12 hours.........
  • 2




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users



DMCA.com